В український «список Магнітського» можуть увійти судді та олігархи - ОП

14:25, 20.11.2020
В український «список Магнітського» можуть увійти судді та олігархи - ОП

Зовнішньополітичні партнери України підтримують ініціативи президента, який виступає проти "нечесних форматів".

Якщо для того, аби Україна рухалась демократичним та прозорим курсом, буде потрібно створити санкційний список, то в Офісі Президента на це готові піти. В аналог "списку Магнітського" можуть увійти судді та олігархи.


Зовнішньополітичні партнери України підтримують ініціативи президента, який виступає проти "нечесних форматів".

 

Як інформує УМ, про це сказав радник голови ОПУ Андрія Єрмака Михайло Подоляк в коментарі Інтерфакс-Україна.

 

"У тій самій суперечці з суддями Конституційного Суду, які очевидно пішли на поводу інтересів окремих політичних груп, симпатії всіх без винятку західних інститутів на стороні Володимира Олександровича. Про це багато разів прямо було сказано", - наголосив Подоляк.

 

Про підтримку курсу українського президента, зауважив радник Єрмака, мовиться навіть в редакційній колонці Washington Post. Аби втримати цей напрямок, в Офісі Президента готові на досить жорсткі кроки.

 

"Якщо для цього буде потрібен свій "список Магнітського" для українських суддів та олігархів, то такий санкційний список має бути негайно створений", – сказав Подоляк.

 

"Список Магнітського" - це перелік осіб, які є відповідальними за утримання під вартою, жорстоке поводження та смерть аудитора Сергія Магнітського. Також туди потрапили відповідальні за грубі порушення прав людини в Росії.


Сергій Магнітський був працівником аудиторської фірми Firestone Duncan, яка й виявила безпрецедентне розкрадання бюджетних коштів у Росії у 2007 році. Було викрадено 5,4 мільярда рублів.


Магнітського заарештували за допомогу в ухилянні від сплати податків Hermitage Capital Management.

 

Через 1 1 місяців арешту аудитор помер у лікарні СІЗО.

 

Ініціаторами його арешту стали фігуранти справи про розкрадання держбюджету.