Мер Івано-Франківська Марцінків оприлюднив плани Кабміну щодо повного локдауну

12:33, 20.11.2020
Мер Івано-Франківська Марцінків оприлюднив плани Кабміну щодо повного локдауну

За песимістичного сценарію локдаун на два тижні введуть 10 – 15 грудня

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків переконує, що карантин вихідного дня був певною підготовкою для більш жорстких заходів. Тому найближчим часом Кабмін може запровадити повний локдаун, і триватимуть такі заходи кілька тижнів.

 

Як інформує УМ, про це Марцінків заявив після наради з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

 

"Позиція уряду є незмінною – карантин вихідного дня буде. Крім того, висловлювали думку, що це певна підготовка до повного локдауну", - написав Марцінків на фейсбук-сторінці.

 

Мер Франківська наголосив, що такий крок призведе до катастрофи для економіки, особливо сильно локдаун вдарить по малому і середньому бізнесу.

 

Також він повідомив, що з прем'єром мерам вдалося домовитися щотижня зустрічатися та обговорювати питання карантину. Зокрема, Шмигаль попросив пропозиції щодо повного локдану.

 

За песимістичного сценарію локдаун на два тижні введуть 10 – 15 грудня, за оптимістичного – 20 – 25 грудня.

 

Як повідомляла УМ, карантин вихідного дня в Україні почав діяти з 14 – 15 листопада. Триватиме він 3 тижні – до півночі 30 листопада. Обмеження стартують з 00:00 суботи та до 00:00 понеділка.


Працюють тільки магазини, аптеки, банки, АЗС, пошта, а також заклади, які готують їжу на винос.

 

Крім того, в Україні відмовилися від адаптивного карантину та повернулися до загальнодержавного.

 

Українські підприємці протестують проти нових обмежень Перекриті дороги та пікети: українці протестують проти карантину вихідного дня – фото, відео . Вони побоюються, що він знищить їхній бізнес.

 

Правоохоронці закрили за порушення карантину вихідного дня 2,4 тисячі закладів торгівлі, ресторанів і кафе та спортклубів протягом суботи – неділі, 14-15 листопада.

 

Прем’єр Денис Шмигаль виправдовує причини запровадження урядом карантину вихідного дня і попереджає, що в разі його недотримання добова кількість хворих в Україні може перетнути позначку у 20 тисяч вже через три тижні.

 

Верховна Рада не змогла скасувати карантин вихідного дня під час голосування у вівторок.