Перерахунок голосів у Джорджії підтвердив перемогу Байдена над Трампом

09:10, 20.11.2020
Перерахунок голосів у Джорджії підтвердив перемогу Байдена над Трампом

Байден переміг Трампа на 12 284 голоси

Ручний перерахунок голосів на президентських виборах у американському штаті Джорджія, ініційований через невеликий розрив між кандидатами, підтвердив перемогу демократа Джо Байдена.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в повідомленні CNN у четвер із посиланням на заяву державного секретаря штату Бреда Рфенспергера.

 

«За остаточними результатами перерахунку, Байден переміг Трампа на 12 284 голоси. Це трохи менше для Байдена, у порівнянні з результатами попереднього підрахунку», - зазначається в повідомленні.

 

Раніше йшлося про перевагу демократа на приблизно 14 тисяч голосів.

 

Офіційні представники, які відповідають за проведення виборів у штаті, підтвердили відсутність масштабних фальсифікацій або порушень під час голосувань та визначення результатів.

 

Було виявлено понад 5,8 тисячі неврахованих бюлетенів, що дало Трампу близько 1400 нових голосів. Він поспішив назвати це доказом порушень. Однак, як встановила комісія, цей випадок стався через людську помилку, і не свідчить про шахрайство або фальсифікацію голосувань на користь когось із кандидатів.

 

Згідно із законодавством, остаточні результати виборів мають бути затверджені на місцевому рівні до п’ятниці.

 

Як повідомляла УМ, 7 листопада американські ЗМІ написали, що кандидат від демократичної партії Джо Байден обраний 46-м президентом Сполучених Штатів. Він здобув перемогу в Пенсільванії, завдяки чому набрав необхідні для перемоги 270 голосів вибірників.

 

Обраний президент США Джо Байден вже розпочав формування нової адміністрації та визначив кандидатури до призначення на ключові позиції у Білому домі.

 

Водночас чинний президент США Дональд Трамп продовжує заперечувати перемогу Байдена на виборах та відмовляється проводити традиційні в такій ситуації процедури передання повноважень новій адміністрації.