Новообраний мер Конотопа Олег Луговий помер від коронавірусу

12:31, 16.11.2020
Новообраний мер Конотопа Олег Луговий помер від коронавірусу

Останнє фото Олександра Лугового з лікарні у Києві.

Переможець місцевих виборів за посаду міського голови Конотопа, самовисуванець Олександр Луговий помер від ускладнень, викликаних інфікуванням коронавірусом у лікарні Києва в ніч на понеділок.

 

Як інформує Україна молода, про смерть Лугового повідомив народний депутат Ігор Молоток у понеділок.

 

"Пішов з життя новообраний міський голова Конотопа Олександр Луговий. Страшна звістка і велика втрата. Він переміг на виборах і відчайдушно боровся за життя з підступною хворобою. Здавалось, що найстрашніше вже позаду, але це було не так", - написав пан Молоток у соцмережах.

 

Сам Луговий наприкінці жовтня писав, що іде на поправку: "Стан мого здоров'я стабілізувався".

 

За його словами, передвиборчий процес у 2020 році був нелегким через його хворобу.

 

Тоді як місцеві видання Конотопа і Сумщини пишуть, що Луговий помер від ускладнень COVID-19. Він захворів на коронавірус ще до виборів.

 

На виборах 25 жовтня Лугового обрали мером Конотопа (37,43% голосів), але змінити на цій посаді «свободівця» Артема Семеніхіна (31,87%) він ще не встиг. До цього Луговий був депутатом Конотопської районної ради.

 

Олександр Луговий був одружений. Крім дружини Наталії, у нього залишився син Віталій. Сім'я живе в селі Кузьках, що під Конотопом.

 

Схоже, у місті Конотоп відбудеться повторне голосування на виборах мера.

 

Як повідомляла "УМ", Центральна виборча комісія зафіксувала, що середня явка виборців у другому турі виборів міських голів становила 24% після закриття виборчих комісій у семи містах Україн