Вірменський парламент проведе позачергове засідання щодо відставки Пашиняна

19:49, 11.11.2020
Вірменський парламент проведе позачергове засідання щодо відставки Пашиняна

Засідання парламенту розпочнеться о 20:00 за місцевим часом

Національні збори Вірменії 11 листопада проведуть позачергове засідання щодо відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Засідання скликали на вимогу фракцій "Процвітаюча Вірменія" і "Світла Вірменія".

 

Засідання парламенту розпочнеться о 20:00 за місцевим часом, заявив представник партії "Вірменська революційна федерація" Ішхан Сагателян, повідомляють "Новини Вірменії".

 

"Якщо хоча б половина з 88 депутатів фракцій "Мій крок" візьме участь у засіданні, воно буде повноважним", - сказав Сагателян.

 

Зауважимо, раніше вірменська опозиція виступила з вимогою відставки Пашиняна до кінця доби 11 листопада. Водночас протестувальники наполягають, щоб прем'єр-міністр добровільно пішов у відставку.

 

Як повідомляла УМ, 10 листопада Вірменія, Азербайджан та Росія підписали мирну угоду.

 

Відповідно до її умов, вірменська сторона повертає частину територій Азербайджану. Окрім того, у Нагірному Карабаху упродовж 5 років перебуватиме російська миротворча місія.

 

10 листопада 9 літаків з російськими миротворцями вирушили у Нагірний Карабах.Згідно з договором, впродовж 5 років на території Нагірного Карабаху мають перебувати російські миротворці.



Конфлікт між Вірменією та Азербайджаном триває вже 30 років. Бойові дії поновилися 27 вересня у Нагірному Карабасі. Сторони декілька разів підписувати угоди про перемир'я, але одразу їх порушували. Детальніше про ситуацію в регіоні