У Нагірному Карабасі причиною капітуляції називають відсутність сучасної зброї

12:34, 10.11.2020
У Нагірному Карабасі причиною капітуляції називають відсутність сучасної зброї

Президент невизнаної "Нагірно-Карабаської Республіки" Араік Арутюнян вважає відповідальними за поразку тих, хто не зміг забезпечити республіку достатньою кількістю зброї.

У невизнаній "Нагірно-Карабаській Республіці" назвали причину фактичної поразки у війні з Азербайджаном. Там поскаржились на відсутність сучасної зброї.

 

Контроль над містом Шуша вірменська сторона втратила ще 7 листопада. Активні бої вже точилися поблизу столиці Нагірного Карабаху – міста Степанакерт.

 

Як інформує УМ, про це у зверненні до народу повідомив президент невизнаної "Нагірно-Карабаської Республіки" Араік Арутюнян.

 

За словами Арутюняна, протягом 43 днів активних бойових дій Вірменія втратила контроль над Фізулінським, Джабраільским, Кубатлінским, Зангеланским районами, основною частиною Гадрутського району, частиною Мартунінського і Аскеранського районів, а також над містом Шуша.

 

Арутюнян наголосив: відповідальними за поразку є усі, хто не змогли забезпечити самопроголошену республіку достатньою кількістю зброї.

 

"Я попереджав про це. Говорив про це 29 жовтня біля храму Казанчецоц і казав, що Шуша у небезпеці", - заявив Арутюнян.

 

Як повідомляла УМ, 10 листопада Вірменія, Азербайджан та Росія підписали мирну угоду. Відповідно до її умов, вірменська сторона повертає частину територій Азербайджану. Окрім того, у Нагірному Карабаху упродовж 5 років перебуватиме російська миротворча місія.

 

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що станом на ранок 10 листопада бойові дії у Нагірному Карабаху ще тривають.


10 листопада 9 літаків з російськими миротворцями вирушили у Нагірний Карабах.