«Це було випробування на витривалість»: Марків про затримання та ув'язнення

22:26, 06.11.2020
«Це було випробування на витривалість»: Марків про затримання та ув'язнення

Марків розповів про те, що було у в'язниці

Нацгвардієць Віталій Марків летів до Італії і не відчував ніякої загрози.

 

Як інформує УМ, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", пише 24 канал.

 

У 2017 році Марків разом з дружиною прилетів до Італії, де живе його мати з вітчимом. В аеропорту ніяких проблем не виникло, однак вже на виїзді зі стоянки, що розташована біля летовища, їхню машину зупинили правоохоронці Італії.

 

"Під'їхали ще 4 машини з працівниками італійської поліції та стався арешт. Одягли кайданки… Життя зупинилося на цій точці – приземленні в Італію", - зізнався Марків.

 

За його словами, після затримання нацгвардійцю не пояснили причину затримання та одразу не висунули звинувачення. Правоохоронці, мовляв, просто хотіли перевірити документи.

 

Марків також розповів і про те, що було у в'язниці


Допит, за словами Марківа, почався безпосередньо у в'язниці. Під час слідчого процесу, що тривав приблизно 10 місяців, українцю змінили 28 співкамерників. За догадками нацгвардійця, ці чоловіки повинні були розговорити його.

 

Як сказав Марків, прокурор просив у судді покарання у вигляді 17 років арешту, але суддя через "неспівпрацю з органами слідства" призначила 24 роки.

 

"Це словами не передати. Їхнє розуміння співпраці зі слівдством не є коректними. Вони хотіли від мене таку інформацію, яку я не був у змозі надати", - пояснив Марків.

 

Він додав, що як військовослужбовець України не міг надати ту інформацію, яку хотіло слідство і суд.

 

Як повідомляла УМ, Віталій Марків після поверненння продовжить службу в Нацгвардії.

 

Як повідомляла УМ, у 2019 році суд в італійському Павія визнав Марківа винним і засудив до 24 років ув'язнення.

 

Українця визнали винним в загибелі італійського фотографа Андреа Роккеллі та російського перекладача Андрія Миронова під Слов'янськом на Донбасі у 2014 році.

 

3 листопада Апеляційний суд Мілана провів заключне засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа. Його повністю виправдали та відпустили на волю.  Віталій Марків вийшов на волю з італійської в’язниці в ніч на середу.

 

4 листопада літак з нацгвардійцем приземлився в Україні. На аеродромі Нацгвардії на Марківа чекали родичі, дружина, друзі та багато журналістів. Також на місці події була поліція та Нацгвардія. На летовище прибув і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.