В ОП планували розгорнути тимчасовий COVID-госпіталь в Конча-Заспі

17:00, 06.11.2020
В ОП планували розгорнути тимчасовий COVID-госпіталь в Конча-Заспі

Тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус людей могли розгорнути у санаторії "Конча-Заспа". Такий варіант розглядали раніше в Офісі Президента. Про розгортання госпіталю заговорили через стрімкий приріст нових хворих на коронавірус.

 

Як інформує УМ, про це розповіла заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська, повідомляє "Українська правда".

 

За словами Соколовської, площі для перепрофілювання повинні відповідати певним критеріям.

 

Крім цього, заклад має бути придатними для логістики таких пацієнтів та пристосованим до їх потреб.

 

Тому фахівці МОЗ ще працюють над можливістю облаштування ліжок у "Конча-Заспі". Соколовська зауважила, що розглядають ще й інші об'єкти, придатні для лікування.

 

В Офісі Президента також додали, що лікарня "Феофанія" приймає хворих на COVID-19 з 10 вересня. До переліку державних закладів охорони здоров’я, що надають допомогу хворим на COVID-19, її включили за ініціативою президента. Для цього перепрофілювали окремий корпус.

 

Додамо, що раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що на базі "Феофанії" теж хочуть розгорнути тимчасовий мобільний госпіталь для лікування хворих на коронавірус.

 

Як повідомляла УМ, Петро Порошенко вимагає від уряду і Зеленського протягом 72-х годин відкрити відомчі лікарні та "Феофанію" для прийому хворих на коронавірус українців.

 

Верховна Рада проголосувала за урядовий законопроєкт, який передбачає штрафи за неносіння масок у громадських місцях під час карантину.

 

У жовтні в Україні значно збільшився приріст нових хворих на коронавірус. Наприклад, за добу 5 листопада хворобу виявили у 9 721 людини.
 

Всього захворіли понад 440 тисяч українців.

 

Щоправда, близько 195 тисяч хворих вже одужали. Від ускладнень коронавірусу та супутніх хвороб померли 8125 пацієнтів.

 

Водночас у МОЗ допускають, що вже 14—15 листопада (наступні субота і неділя) в Україні можуть ввести "карантин вихідного дня".