Сергій Трофімов звільнений з посади першого заступника глави Офісу президента

14:58, 04.11.2020
Сергій Трофімов звільнений з посади першого заступника глави Офісу президента

Сергій Трофімов у позаробочий час прислужував архієрею РПЦ в Україні Онуфрію під час богослужінь.

Президент Володимир Зеленський, як раніше і передбачалося, звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента та призначив його своїм позаштатним радником у середу.

 

Як повідомляє Україна молода, відповідні укази від 4 листопада опубліковані на сайті глави держави.

 

"Звільнити Трофімова Сергія Володимировича з посади першого заступника керівника Офісу президента України згідно з поданою ним заявою", - зазначається в документі.

 

Водночас іншим указом глава держави призначив Трофімова своїм радником (поза штатом).

 

Сергій Трофімов відповідав на Банковій за регіональну політику.

 

Тоді як партія «Слуга народу» фактично провалила місцеві вибори в Україні 25 жовтня.

 

Антикризовий радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Сергія Трофімова звільнили з посади першого заступника керівника ОПУ за "певні недопрацювання в регіональній модерації".

 

Трофімова було призначено першим заступником глави Адміністрації Президента 21 травня 2019 року, а 25 червня 2019 року, після реорганізації АП в ОП, перепризначено першим заступником керівника ОП.

 

Як повідомляла «УМ», Трофімов потрапив до скандалу, оскільки у позаробочий час прислужував архієрею РПЦ в Україні Онуфрію під час богослужінь. Хоча згідно з Конституцією України церква відокремлена від держави, а також, що підкреслює і давній крилатий вислів «Богу Боговово, а кесарю кесарево».