Венедіктова прокоментувала співпрацю з НАБУ без критики Ситника

10:49, 28.10.2020
Венедіктова прокоментувала співпрацю з НАБУ без критики Ситника

САП отримає нового керівника до 9 грудня

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова прокоментувала співпрацю з НАБУ, заявивши, що реалізація завдань відбувається щодня. Крім того, вона поділилася сподіваннями, що САП отримає нового керівника до 9 грудня 2020 року.

 

Поки триває конкурсний відбір Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою керує сама генпрокурорка.

 

Як інформує УМ, про це Ірина Венедіктова розповіла в інтерв'ю ТСН.

 

Вона висловила сподівання, що САП отримає нового керівника за результатами конкурсу вже до 9 грудня. Саме тоді відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією.

 

"Я розумію, що ця людина має бути зі стержнем. Вона має вміти робити свою роботу, коли на неї чиниться шалений тиск – не тільки з боку громадянського суспільства й масмедіа, а й з певних державних інститутів", - заявила генпрокурорка.

 

Крім того, вона прокоментувала й співпрацю з Національним антикорупційним бюро, підкресливши, що така триває, а її якість чітко помітна на нарадах.

 

"У будь-якому разі в нас стоять результати, яких ми прагнемо, реалізації проходять кожного дня. Зараз мені давати оцінку очільнику органу – це дестабілізація всього бюро. Я не можу собі цього дозволити", – запевнила Ірина Венедіктова.

 

 

Як повідомляла УМ, після приходу в Офіс генерального прокурора в Ірини Венедіктової постійно виникали конфлікти з головами НАБУ Артемом Ситником і САП Назаром Холодницьким. Для останнього він закінчився звільненням.

 

Крім того, у перипетіях довкола можливої відставки Ситинка активісти звинувачують олігархів, яким той буцімто не подобається. Прив'язують сюди й генеральну прокурорку.

 

 

 27 жовтня вже Окружний адмінсуд Києва, керівництво якого НАБУ підозрює у спробі захопити судову владу в Україні, дав місяць на те, щоб Артема Ситника викреслили з Єдиного державного реєстру як директора Національного антикорупційного бюро, відповідно до рішення Конституційного суду.

 

Мін'юст відмовився викреслити Ситника з реєстру, бо немає на це повноважень.