Україна придбала 28 тисяч флаконів препарату «Ремдесивір» для лікування COVID-19

14:22, 26.10.2020
Україна придбала 28 тисяч флаконів препарату «Ремдесивір» для лікування COVID-19

Минулого тижня МОЗ дозволив ввезти в Україну цей незареєстрований лікарський засіб.

Україна придбала понад 28 тисяч флаконів препарату «Ремдесивір» для лікування пацієнтів із COVID-19.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

За словами заступника міністра охорони здоровʼя Ігоря Іващенка, минулого тижня МОЗ дозволив ввезти в Україну цей незареєстрований лікарський засіб. При цьому «Ремдисевір» входить до українського клінічного протоколу надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

 

«На цей момент до України має прибути перша партія цього лікарського засобу — це близько 14 тисяч флаконів. Водночас постачання буде здійснюватися до кінця цього тижня. Загальна процедура закупівлі передбачала закупівлю 28,2 тисячі одиниць цього лікарського засобу, що буде направлено на лікування 4,7 тисячі пацієнтів із середнім і тяжким перебігом COVID-19», — сказав Іващенко.

 

У середині жовтня повідомлялося, що держпідприємство «Медичні закупівлі України» (МЗУ) закупить за 19,3 млн гривень 28,2 тисячі флаконів препарату «Ремдесивір» для лікування коронавірусу.

 

23 жовтня «Ремдесивір» став першим і поки єдиним затвердженим препаратом для лікування коронавірусу у США.

 

Перед цим Всесвітня організація охорони здоровʼя дійшла виснову, що «Ремдесивір» не збільшує шанси на виживання пацієнтів, не скорочує тривалість хвороби і не зменшує необхідність підключення до апарату ШВЛ.