Захоплення банку у Грузії: всіх заручників звільнено

09:56, 22.10.2020
Захоплення банку у Грузії: всіх заручників звільнено

Щодо самого зловмисника, то йомe вдалося втекти.

Зловмисник, який захопив банк у грузинському місті Зугдіді 21 жовтня, відпустив усіх 43 заручників. Наразі їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує. Натомість самому нападнику вдалося втекти.


Як інформує УМ, про це повідомило МВС Грузії. За даними відомства, більшість заручників вдалося звільнити у день нападу. Відбулося це внаслідок складних і тривалих перемовин.

 

У міністерстві нагадали, що раніше зловмисник покинув банк разом із трьома заручниками, включно з керівником поліції регіону Автанділом Галдавою.

 

"Усіх заручників було звільнено від озброєних злочинців безпосередніми Автанділа Галдави, і зараз їхньому життю та здоров’ю нічого не загрожує", - додають правоохоронці.

 

Щодо самого зловмисника, то йомe вдалося втекти. Наразі поліція веде його пошуки.

 

Нагадаємо, напад стався на одну з філій банку Грузії. Населення міста Зугдіді становить 40 тисяч.

 

Спершу була інформація, що у приміщенні фінустанови могли перебувати щонайменше 30 людей.

 

Пізніше повідомили, що після тривалих перемови зловмиснику підвезли гроші до захопленого відділення банку на спеціальному авто.

 

Тоді він відпустив усіх 40 заручників, окрім трьох. І з ними нападник вирушив до вертольота на поліцейському авто.


Заручників зловмисник використовував як живий щит, аби в нього не могли вистрелити поліцейські або снайпери.

 

ЗМІ повідомляють, що злочинець був одягненим у військову форму і був озброєним автоматом і гранатою. Водночас своє обличчя приховував за маскою. Імовірно, він міг бути в минулому військовослужбовцям або співробітником однієї з силових структур.

 

Він вимагав 500 тисяч доларів готівкою та щоб правоохоронці покинули центр міста й дали йому можливість безперешкодно піти.