Всеукраїнське опитування від Зеленського профінансує «Слуга народу»

15:50, 21.10.2020
Всеукраїнське опитування від Зеленського профінансує «Слуга народу»

На засіданні Вищої ради партії "Слуга народу" вирішили профінансувати всеукраїнське опитування, ініційоване президентом Зеленським. Відповідне рішення ухвалили 20 жовтня.

 

У політсилі зазначили, що все законно. Адже "Слуга народу" не буде проводити дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що займається соцопитуваннями, мовиться у заяві на фейсбук-сторінці політсили.

 

Також у партії запевняють, що опитуватимуть громадян буде поза межами виборчих дільниць, отож про порушення Виборчого кодексу не мовиться.

 

"Фактично це загальноприйнятий в світі формат екзитполу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил", - кажуть у "Слузі народу".


У президентській політсилі вважають, що опитування в жодному разі не можна вважати агітацією: кажуть, що ніякої партійної символіки не буде.

 

Натомість, пояснюючи мету такого заходу, кажуть, що це – частина передвиборчої програми партії щодо розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні.

 

"Ми хотіли б започаткувати традицію, відпрацювати механізм, за яким влада матиме можливість чути думку народу постійно і регулярно", – мовиться у заяві політсили.

 

Усі витрати, пов’язані з опитуванням, кажуть у "Слузі народу", оприлюднять в звіті партії, який подають в НАЗК.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного запитань. Водночас конкретно, якими будуть ці п'ять запитань, глава держави пообіцяв розповісти пізніше.

 

Зеленський оголосив усі п'ять питань так званого "опитування", яке не матиме жодних юридичних наслідків.