ЦВК достроково звільнила весь склад Івано-Франківської ТВК

09:52, 20.10.2020
ЦВК достроково звільнила весь склад Івано-Франківської ТВК

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори.

Центральна виборча комісія 19 жовтня достроково припинила повноваження всього складу Івано-Франківської обласної територіальної виборчої комісії. Таке рішення ухвалили, оскільки там не виготовили інформаційні плакати та буклети про партії до місцевих виборів.

 

Відтак це є порушенням прав як суб'єктів виборчого процесу, так і виборців, повідомляє пресслужба ЦВК.

 

В офіційному повідомленні вказано, що Івано-Франківська ТВК у встановлений законом термін не виготовила інформаційні плакати й буклетів місцевих організацій політичних партій.

 

Крім цього, Комісія виявила, що на момент розгляду цього питання вказана територіальна виборча комісія так і не забезпечила виконання вказаних заходів.

 

"ЦВК встановила факт одноразового грубого порушення Івано-Франківською обласною ТВК Виборчого кодексу України та достроково припинила повноваження всього її складу", - передає пресслужба Центральної виборчої комісії.

 

Комісія постановила, що новий склад ТВК повинен терміново здійснити виготовлення зазначених інформаційних плакатів і буклетів.

 

ЦВК також звернулася до Нацполіції з проханням перевірити викладені у постанові Комісії обставини. І якщо правоохоронці виявлять підстави, то вжити заходів реагування згідно з українським законодавством.


Напередодні Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Одеської міської територіальної виборчої комісії 

 

Одеська міська ТВК поновила 11 жовтня реєстрацію Дмитра Голубова кандидатом на посаду міського голови Одеси. Раніше його зняли з реєстрації рішенням Одеського окружного адмінсуду.

 

Довідка. 25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. На них українці обиратимуть міських голів, депутатів у місцеві, обласні ради.