Туристична галузь має перезавантажитися під час карантину – Ткаченко

17:02, 19.10.2020
Туристична галузь має перезавантажитися під час карантину – Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає, що учасники туристичної галузі мають використати карантин для перезавантаження.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Ткаченко сказав під час засідання круглого столу в Харкові у понеділок.

 

«Всі учасники туристичної галузі мають використати карантин, щоб перезавантажитися й бути готовими після завершення скористатися можливостями, які будуть створені для розвитку туризму. Що ми можемо, як міністерство, в цьому плані з нашими колегами депутатами зробити? В парламенті на розгляді в другому читанні перебуває законопроєкт про 7% ПДВ на культурні послуги. Це вагомий крок, який означає, що ми йдемо назустріч креативній індустрії й туризму в тому числі», - зазначив міністр культури.

 

Олександр Ткаченко також нагадав про передбачені гранти Українського культурного фонду: «В принципі три програми вже завершено, на сьогодні - це 580 млн грн. Туристичні компанії могли подаватися на ці гранти - 10 -15% подалися на компенсації, пов’язані з втратами через карантин».

 

Як повідомляла «УМ», у червні цього року Державне агентство розвитку туризму України дало старт проєкту «Мандруй Україною», мета якого – популяризувати серед співвітчизників внутрішній туризм. В агенстві вважають, що кожна українська сім'я має виїжджати на вікенд за межі своєї області хоча б один раз на рік.

 

Аналіз поточних тенденцій пошукових запитів Google Україна, засвідчує, що українці надають перевагу внутрішньому туризму, оскільки шукають місця для відпочинку якнайближче до дому в умовах пандемії коронавірусу і пов’язаними з нею карантинними обмеженнями у світі.