Вибори у Львові стали двобоєм між Синюткою та Садовим – Порошенко

18:47, 18.10.2020
Вибори у Львові стали двобоєм між Синюткою та Садовим – Порошенко

Олег Синютка і Петро Порошенко на мітингу у Львові.

П’ятий президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко вважає, що партія «Слуга народу» не має жодних шансів на підтримку у Львові, тому у Зеленського пішли іншим, простішим шляхом – взяли під контроль місцеву владу на чолі з мером Андрієм Садовим незадовго до місцевих виборів.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Порошенко заявив під час виступу перед багатотисячним мітингом у центрі Львова у неділю.

 

За його словами, міська влада Львова протягом півтора року не демонструє своєї позиції щодо загроз реваншу і капітуляції.

 

«Вас не дивує, що вже півтора роки ви не чуєте голосу міської влади Львова про розвиток ситуації в Україні? Про загрозу капітуляції, проросійського реваншу, засилля олігархів, згортання реформ і розвертання України з проєвропейського курсу – мовчать. Ні слова критики на адресу Зеленського! Вас не дивує, що «Слуги» виставили кандидата «ні риба, ні м’ясо»? Чи не тому, що їхнім справжнім кандидатом є зовсім інша людина, яка вже 14 років керує містом», – зауважив Петро Порошенко натякаючи на домовленості «слуг» із паном Садовим.

 

Лідер «ЄС» наголосив, що вибори на посаду міського голови Львова – це двобій між Олегом Синюткою (кандидат у мери Львова від «ЄС» - Ред.) та Андрієм Садовим. 

 

«Олег Синютка – це розвиток міста, використання його потенціалу і гідне представництво політичних поглядів містян. Це професіоналізм, господарність, чесність, вирішення нагальних проблем міста і простих людей. Це захист львів’ян. Патріотизм, всеукраїнський масштаб політичної особистості та підтримка всієї «Європейської Солідарності» – найпотужнішої проєвропейської проукраїнської політичної сили та її найкращої парламентської фракції, яка достойно представляє Україну, Галичину і Львівщину», – зазначив п’ятий президент.

 

 

Відтак, Порошенко закликав всіх обов’язково прийти 25 жовтня на вибори:

 

«У нас є всі шанси, щоб з місцевих виборів розпочався політичний процес звільнення України від «зеленої» влади дилетантів, популістів та капітулянтів. Для цього маємо перш за все зміцнити проєвропейські, державницькі політичні сили. І такою силою є «Європейська Солідарність».

 

Як повідомляла "УМ", партія «Європейська Солідарність» є беззаперечним лідером на місцевих виборах у Львові – і до міської, і до обласної ради. Натомість партія «Слуга народу» за даними опитування не потрапляє ні до міськради, ні до облради.

 

Члени Львівської організації Національної спілки письменників обурені скандальною заявою керівника організації Ігоря Гургули про те, що письменники нібито підтримують кандидата в мери Львова від «Слуги народу» Тараса Кльофу.