Україна поки не застосовуватиме жорсткий локдаун - Ляшко

16:29, 17.10.2020
Україна поки не застосовуватиме жорсткий локдаун - Ляшко

Україна поки не застосовуватиме жорсткий локдаун

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що наразі система охорони здоров'я справляється з приростом хворих на COVID-19, а можливе запровадження жорсткого локдауну є "виключно резервним моментом".

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на заяву Віктора Ляшка.

 

"Сьогодні ми реєструємо по 5 000-5700 випадків в Україні – колапсу немає. Система охорони здоров’я справляється. Ми говоримо, що і до 10 тисяч – будемо справлятися", - заявив Ляшко. 

 

За словами головного санітарного лікаря, певні лікарні будуть завантажуватися, госпіталізувати, перепрофільовувати нові ліжка і буде досить велика кількість хворих. Тому для того, щоб цьому запобігти, у МОЗ просять  дотримуватися всіх протиепідеміологічних норм і правил.

 

"Ми робимо все можливе на національному рівні, щоб запобігти, по-перше, колапсу системи охорони здоров’я, по-друге, щоб не зупиняти нашу економіку. Ми розуміємо, що впровадження жорсткого локдауну – це вже виключно такий резервний момент, коли не можна буде нічого іншого зробити", - додав Віктор Ляшко. 

 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що у світі за останню добу виявили понад 400 випадків коронавірусу. Це рекорд від початку пандемії.

 
 
В Україні сьогодні зафіксували антирекорд за кількістю нових інфікованих. 
 
 
Загалом від початку пандемії коронавірус виявили у майже трьохсот тисяч осіб.  
 

Як повідомляла «УМ», зараз МОЗ розпочало підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірусне захворювання. Ситуацію з COVID називають «значно гіршою, ніж будь-коли з початку епідемії».

 

Нагадаємо, згідно з даними МОЗ, сьогодні в Україні жоден регіон не готовий до послаблення карантину, а зелена зона невпинно зменшується.Міносвіти радить вишам перейти на дистанційне навчання до 15 листопада.

 

Раніше Київська влада надіслала рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули у столичних школах з 21 жовтня.