У Києві за період пандемії звільнилося понад сім тисяч лікарів

21:31, 16.10.2020
У Києві за період пандемії звільнилося понад сім тисяч лікарів

У Києві за період пандемії звільнилося понад сім тисяч лікарів

За останні 9 місяців зі столичних медзакладів звільнились понад 7 тисяч працівників.

 

Про це інформує "УМ". 

 

За інформацією місцевої влади, причиною більшості випадків є пандемія коронавірусу. 

 

« Навіть в умовах постійних зусиль міста для поліпшення умов роботи медпрацівників. Наприклад, Київ виплачує медикам надбавку до заробітної плати з міського бюджету. На 9 місяців цього року столиця виділила на ці видатки майже один мільярд гривень. Причини звільнення медиків – різні. Однією з вагомих причин є і пандемія. В ситуації стрімкого поширення вірусу, багато тих медпрацівників, які належать до груп ризику, вирішили не наражати себе на небезпеку і залишили роботу», – сказав мер Києва Віталій Кличко.

 

Він додав, що є й інші причини «немалої кількості» вільних вакансій у столичних медзакладах, яких зараз майже 7,5 тисячі. Зокрема, за словами мера, причиною цього є й те, що випускники, які навчалися за державним і місцевим замовленням (лікарі і середній медичний персонал), після навчання не йдуть працювати до комунальних лікарень. Вимогу відпрацювати у замовника не менше трьох років скасували в 2017 році.

 

Як повідомляла «УМ», зараз МОЗ розпочало підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірусне захворювання. Ситуацію з COVID називають «значно гіршою, ніж будь-коли з початку епідемії».

 

Нагадаємо, згідно з даними МОЗ, сьогодні в Україні жоден регіон не готовий до послаблення карантину, а зелена зона невпинно зменшується.Міносвіти радить вишам перейти на дистанційне навчання до 15 листопада.

 

Раніше Київська влада надіслала рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули у столичних школах з 21 жовтня.

 

Як повідомляла «УМ», про плани уряду Шмигаля щодо продовження карантину раніше розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.