Байден домагатиметься припиненні війни на Донбасі у разі обрання президентом США

12:00, 15.10.2020
Байден домагатиметься припиненні війни на Донбасі у разі обрання президентом США

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада.

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден обіцяє домагатися припинення війни на Донбасі та допомогти боротись з корупцією в Україні, якщо виграє президентські вибори.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві кампанії Байдена/Гарріс.

 

Заява, що має назву "Бачення Джо Байдена щодо відносин Америки з Україною", оприлюднена 14 жовтня.

 

"Байден домагатиметься завершення конфлікту в Україні і працюватиме з європейськими союзниками, щоб підтримати Україну, яка прагне суверенного, демократичного і процвітаючого майбутнього, на яке вона заслуговує", - йдеться у заяві кампанії.

 

Байден обіцяє надати військову допомогу Україні, у тому числі летальну зброю, щоб допомогти захистити себе від російської агресії.

 

Він планує заохочувати український уряд, бізнес і громадянське суспільство до боротьби з корупцією і консолідації суспільства, щоб українські громадяни могли користується верховенством права та економічними можливостями.

 

"Джо Байден розуміє те, чого не розуміє Дональд Трамп: Україна бореться за захист своєї незалежності і суверенітету. Успіх України сприятиме кращій безпеці і стабільності Європи, що є в інтересах Америки", - стверджується в заяві.

 

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада. 

 

Як повідомляла УМ, чинний президент США та кандидат на майбутніх президентських виборах від Республіканської партії Дональд Трамп визнає програш на виборах, якщо про це оголосить Верховний суд.