В Україні студенти переходять на дистанційне навчання, а школярі йдуть на дочасні канікули

09:32, 12.10.2020
В Україні студенти переходять на дистанційне навчання, а школярі йдуть на дочасні канікули

Яка ситуація з коронавірусом в Україні? Несприятлива. В Україні вже кілька днів поспіль приріст хворих тримається на рівні близько 5 – 6 тисяч інфікованих в день. Станом на 11 жовтня інфікувалися вже 261 034 українці, одужали від COVID-19 113 507 пац

Через епідемію коронавірусу вищі навчальні заклади переходять на дистанційне навчання. Тим часом, осінні канікули у школах мають розпочатися швидше. Рішення прийматиме влада на місцях, однак освітян просять, аби до 15 жовтня дітей відправили на відпочинок. Водночас Міносвіти готується розіслати рекомендаційні листи.

 

Такі рішення влада ухвалила під час наради з президентом Зеленським, про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький.

 

"Тимчасово переводимо ВНЗ на дистанційне навчання. Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів", - зауважив він.

 

За словами Радуцького, на таке рішення влада пішла через низку спалахів COVID-19 поміж співробітниками вишів та серед студентів. Є навіть смертельні випадки: попереднього тижня від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер декан географічного факультету КНУ імені Шевченка.

 

"Звісно, необхідна інформаційна кампанія серед студентів: молодь повинна розуміти, що сьогодні краще обмежити кількість контактів та мінімізувати перебування в людних місцях. Життя їхніх батьків, бабусь та дідусів – це також і їхня відповідальність", – додав парламентар.

 

Водночас під час наради за участю президента ухвалили рішення про те, що осінні канікули у школах мають розпочатись раніше.

 

"Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня", - наголосив Радуцький.



Міністр освіти Сергій Шкарлет у телеграмі підтвердив вищезазначену інформацію.

 

За його словами: вже 12 жовтня МОН підготує та надішле рекомендаційний лист до абсолютно всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної зони). Документ передбачатиме встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно; щодо закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної зони), то їм рекомендуватимуть перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада. Водночас усі студенти повинні будуть обов’язково покинути гуртожитки. Шкарлет вважає за необхідне повернути їм гроші за проживання; Міністр додав, що вже на засіданні уряду 13 жовтня можуть ухвалити рішення щодо дочасних канікул у школах і дистанціоної освіти у вишах.  натомість заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та головного санлікаря.

 

"Сьогодні ані політичними гаслами, ані розгоном паніки неможливо зупинити поширення коронавірусу. Ми маємо конкретними діями зберегти здоров‘я та життя кожного українця. Лише разом ми зможемо подолати цю страшну хворобу. Сподіваюся на Ваше розуміння та громадянську відповідальність", - підкреслив Шкарлет.

 

Нагадаємо, ситуація з коронавірусом в Україні несприятлива. Вже кілька днів поспіль приріст хворих тримається на рівні близько 5 – 6 тисяч інфікованих в день. Станом на 11 жовтня інфікувалися вже 261 034 українці, одужали від COVID-19 113 507 пацієнтів, а померли, на жаль, – 4 972 людей.

 

За попередню добу додалося 4 768 нових хворих.

 

Як повідомляла УМ, в Україні пропонують ввести карантин вихідного дня.