Нормандська зустріч на рівні радників може відбутися вже наступного тижня

17:06, 09.10.2020
Нормандська зустріч на рівні радників може відбутися вже наступного тижня

Андрій Єрмак заявив, що на нормандська зустріч на рівні радників може відбутися вже наступного тижня

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявляє, що нормандська зустріч на рівні радників може відбутися вже наступного тижня.
 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на Офіс президента. 
 
 
Там зазначили, що переговори плануються у форматі відеоконференції.  На Банковій наголосили, що Україна активно наполягає на проведенні наступної зустрічі лідерів нормандської четвірки і має підтримку Німеччини та Франції. 
 
 
«Дійсно, сьогодні Україна на війні, і нам дуже важливо бути обережними та врівноваженими, щоб у реальному житті просувати інтереси України, використовувати всі можливі майданчики для переговорів, знижувати напругу. І врешті-решт все це робиться, щоб рятувати життя наших людей», – сказав голова Офісу президента Андрій Єрмак.
 

Керівник Офісу Президента зазначив, що на сьогодні Україна повною мірою виконує домовленості, досягнуті на саміті «Нормандської четвірки» в Парижі, і наші міжнародні партнери це бачать.

«Сьогодні в жодної країни, яка підтримує Україну, немає жодного сумніву, що з нашого боку щось не зроблено, щось не виконано», – додав Андрій Єрмак.

За його словами, Росія також має виконувати досягнуті раніше домовленості.

 
 
Нагадаємо, перший раунд переговорів радників нормандської четвірки відбувся 11 вересня. В цей час представник Росії на переговорах політичних радників країн нормандської четвірки Дмитро Козак заявив, що підстав для проведеня саміту немає. 
 
 
Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що за результатами другої зустрічі в нормандському форматі є високий шанс закінчити війну на Донбасі і після зустрічі радників лідерів країн нормандського формату відбудеться зустріч лідерів.