Баку і Єреван домовлятимуться про Нагірний Карабах у Москві

15:07, 09.10.2020
Баку і Єреван домовлятимуться про Нагірний Карабах у Москві

Росія хоче бути посередником у конфлікті за Нагірний Карабах.

Вірменія і Азербайджан офіційно підтвердили готовність відправити своїх представників на консультації до Москви.

 

Як інформує «Україна молода», про це заявила представник МЗС Росія Марія Захарова у п’ятницю.

 

"Баку і Єреван підтвердили участь в консультаціях в Москві. Йде активна підготовка", - наголосила пані Захарова.

 

Напередодні, 8 жовтня, пресслужба Кремля повідомляла, що президент Росії  Володимир Путін запросив міністрів МЗС Азербайджану і Вірменії до Москви на консультації.

 

«Після серії телефонних переговорів з президентом Азербайджанської республіки Ільхамом Алієвим і прем'єр-міністром республіки Вірменія Ніколом Пашіняном президент Росії звертається з закликом припинити бойові дії, що ведуться в зоні нагірно-карабахського конфлікту, з гуманітарних міркувань з метою обміну тілами загиблих і полоненими», - заявили у Кремлі.

 

Як повідомляла "УМ", тиждень тому президент Азербайджану Ільхам Алієв закликав Росію, США та Францію, які входять до так званої Мінської групи ОБСЄ з врегулювання конфлікту в регіоні, посприяти вирішенню ситуації, що склалася у Нагірному Карабасі.
 
 
 
Цю заяву пан Алієв зробив в суботу, наступного дня після заяви МЗС Вірменії про  готовність офіційного Єревану до мирних перемовин за посередництва ОБСЄ.
 
 
Також Вірменія вимагає, щоб Туреччина припинила свою приховану участь у конфлікті і відмовилася від намірів відновити Османську імперію.