Вибух на Позняках: постраждалі скаржаться Зеленському на невирішені проблеми

10:28, 09.10.2020
Вибух на Позняках: постраждалі скаржаться Зеленському на невирішені проблеми

Постраждалий будинок на Позняках досі не укріплений, а люди не отримали свої речі.

Постраждалі жителі столичної багатоповерхівки на Позняках, в якій улітку стався вибух, звернулися до президента Володимира Зеленського зі скаргою на те, що їхні проблеми не вирішуються вже протягом трьох місяців.

 

Кияни стверджують, що більшість обіцянок для 40 постраждалих сімей так і залишилися обіцянками влади.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне відеозвернення до президента опублікувала одна з постраждалих Марина Писаненко.

 

«Нас близько 150 осіб, нас 40 сімей, з моменту вибуху минуло 3,5 місяця, але на сьогодні наші проблеми не вирішені. Вирішені тільки ті питання, які могли бути вирішені на рівні району. Експертиза причин вибуху не проведена, а можливо і не розпочата. Не визначений винний у цій катастрофі. Будинок, в якому ми проживали, не укріплений, ми не отримали свої речі», — заявляє пані Писаненко.

 

За її словами, права власності на нові квартири, які були видані Офісом президента, мають лише три сімʼїз40.

 

«Не всі будинки, в яких ми отримали сертифікати, мають поштові адреси. Один навіть недобудований. Виплата допомоги від Київської міськдержадміністрації можлива тільки після отримання права власності. Нам в черговий раз обіцяють», — стверджує постраждала жінка.

 

Марина Писаненко також зазначила, що три пункти з пʼяти обіцяють вирішити днями, але питання експертизи та права власності залишається у підвішеному стані.

 

«Пане президенте, візьміть нас під свій контроль», — закликала вона наприкінці звернення.

 

 

Як повідомляла "УМ", ще наприкінці червня потерпілі від вибуху на Позняках не могли потрапити у квартири, які видав президент Зеленський. Адже документів на помешкання вони не мають - їм видали сертифікати.
 
 
Основною версією щодо причин вибуху в житловій багатоповерхівці на Позняках у Києві слідство вважає порушення технології повірки лічильників співробітниками компанії "Київміськгаз".