Pussy Riot привітали Путіна прапорами ЛГБТ: учасників акції затримали

08:45, 08.10.2020
Pussy Riot привітали Путіна прапорами ЛГБТ: учасників акції затримали

7 жовтня Путіну виповнилося 68

У Москві затримали учасників Pussy Riot, які привітали Володимира Путіна з днем народження, вивісивши веселкові прапори ЛГБТ на будівлях ФСБ, мінкульту й адміністрації президента.

 

Двох активістів із Pussy Riot, які брали участь в акції "до дня народження Путіна" вже затримали. Це Василь Андріанов та Єлизавета Дідеріх. Про це "Дождю" розповіла членкиня Pussy Riot Марія Альохіна.

 

Затримали учасників Pussy Riot люди, які називали себе співробітниками карного розшуку. Затриманих же начебто відвезли у відділення поліції.

 

До ще одного учасника акції Олександра Софєєва та до матері Марії Альохіною приходили в гості люди в камуфляжній формі. Про наслідки гостин наразі невідомо.


Як повідомляла УМ, 7 жовтня Путіну виповнилося 68 років. З такої нагоди не змовчали й учасники Pussy Riot (це російський феміністичний музичний гурт, відомий понад музику епатажними громадськими акціями).

 

Активісти вивісили веселкові прапори ЛГБТ на кількох адміністративних будівлях у Москві (ФСБ, мінкульту, адміністрації президента, верховного суду, поліції), і у такий спосіб привітали Володимира Путіна зі святом.

 

На сторінці Pussy Riot у фейсбуці вибір подарунка пояснили так: "Веселкові прапори вивісили як символ втраченої любові та свободи в Росії, де влада публічно заявляє, що проблем у ЛГБТ в країні немає, та чинить при цьому моторошно гомофобні речі. Згадати хоча б нерозслідувані вбивства і викрадення геїв, лесбійок та транссексуалів у Чечні, або неадекватні рекламні відео під час кампанії про зміни до конституції, які цілком викривлено показували одностатеві сім'ї",