Пожежі на Луганщині: найскладніша ситуація від Станиці Луганської – до Сєвєродонецька

09:36, 02.10.2020
Пожежі на Луганщині: найскладніша ситуація від Станиці Луганської – до Сєвєродонецька

В результаті пожеж загинули 9 осіб, до лікарні потрапили 17.

На Луганщині продовжують ліквідовувати масштабні лісові пожежі. Полум'я пройшло вже 13 тисяч гектарів. Найбільше занепокоєння викликає ситуація на території Між Станицею Луганською та Сєвєродонецьком.


Наразі вогонь загрожує 32 населеним пунктам, повідомляє пресслужба ДСНС України.

 

Населені пункти у небезпеці: Вільхова, Малинове, Піщане, Нижньотепле, Артема, Геївка, Лобачеве, Трьохізбенка, Кряківка, Капітанове, Муратове, Осколонівка, Боброве, Борівське, Боровеньки, Смолянинове, Олександрівка, Пурдівка, Гаврилівка, Попасна, Катеринівка, Айдар, Воронове, Сиротине, Метьолкіне, Сєвєродонецьк, Байдівка, Половинкине, Запорізьке, Чмирівка.


В результаті пожеж загинули 9 осіб, до лікарні потрапили 17.

 

Довелось евакуювати близько 150 місцевих мешканців.

 

Територія, пройдена вогнем, сягнула близько 13 тисяч гектарів.

 

Пожежі ліквідовують понад 2,5 тисячі осіб, залучені 264 одиниці техніки. Пожежі гасять з допомогою 3 літаків Ан-32П та 2 гелікоптерів.

 

У ДСНС зазначають, що ліквідація займань ускладнена несприятливими погодними умовами. Вітер у регіоні – ураганний, його швидкість сягає 20 метрів за секунду.

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, представники МВС та Держлісагенсттва у п’ятницю вранці вилетіли у Луганську область, де не вдається подолати масштабну пожежу.

 

"Вилітаємо на Луганщину. Разом із головою ДСНС Миколою Чечоткіним, першим заступником міністра МВС Сергієм Яровим та головою Держлісагентства Василем Кузьовичем оцінемо масштаб пожеж та скоординуємо процес подолання наслідків стихійного лиха"", - написав Шмигаль у своєму Телеграмі.

 

Як повідомляла УМ,