Дональд і Меланія Трамп інфікувалися коронавірусом

09:10, 02.10.2020
Дональд і Меланія Трамп інфікувалися коронавірусом

Очільник Білого дому і його дружина отримали позитивні результати тесту на COVID-19. Дональд і Меланія Трамп заразилися коронавірусом після того, як у помічниці президента виявили інфекцію.

 

Про позитивний тест на коронавірус Трамп написав у своєму твіттері.

 

"Цієї ночі я та Меланія отримали позитивний тест на COVID-19. Ми негайно почнемо наш карантин і процес одужання. Ми пройдемо через це разом", -  написав Трамп.



Випадки зараження COVID-19 фіксували в Білому домі вже кілька разів.

 

У травні коронавірус виявили у колишнього прессекретаря віцепрезидента США Майкла Пенса Кеті Міллер, а в кінці липня заразився також помічник президента США з нацбезпеки Роберт О'Браєн. Обидва чиновники вже одужали і повернулися до роботи.

 

Попри те, що темпи поширення коронавірусу у США досить стрімкі, Дональд Трамп тривалий час нехтував носінням маски у публічних місцях. Він навіть пояснював: не хоче, аби таким його бачили преса і люди.

 

Протягом декількох місяців помічники намагалися змусити Трампа носити маску, але він наполегливо відмовлявся і на людях одягав її тільки один раз.

 

Навесні Трамп навіть висміяв Джо Байдена за носіння маски, а під час брифінгу в квітні він припустив, що вона не здається йому президентською.

 

Щоправда, трохи згодом, у липні, глава Білого дому змінив свою думку та назвав носіння захисної маски проявом патріотизму.


США – лідер за кількість інфікувань коронавірусом у світі. Станом на 2 жовтня в країні виявили понад 7 мільйонів 494 тисячі випадків захворювання. Від ускладнень, спричинених недугою, померли понад 212 тисяч осіб. Одужали понад 4 мільйони 736 тисяч пацієнтів.

 

Як повідомляла УМ, 30 вересня Дональд Трамп і його головний конкурент на виборах демократ Джо Байден провели перший тур публічних дебатів. Вже 3 листопада у США мають відбутися вибори президента США.

 

Аби уникнути масового інфікування коронавірусом у країні голосування пропонують провести не лише на дільницях, а й поштою. Втім, Трамп виступає проти такого способу, бо вважає, що голосування таким чином легше фальсифікувати.