«Щеня Путіна» та «клоун»: у США відбувся перший раунд дебатів між Трампом і Байденом

10:33, 30.09.2020
«Щеня Путіна» та «клоун»: у США відбувся перший раунд дебатів між Трампом і Байденом

Через спалах коронавірусу кандидати відмовились від класичної кампанії: скасовано мітинги та зустрічі з виборцями.

Під час дебатів кандидатів у президенти США Дональда Трампа та Джо Байдена опоненти не добирали слів і між ними спалахнула словесна суперечка. Зокрема, Байден назвав Трампа "щеням Путіна".

 

Відео дебатів транслювали у прямому ефірі провідні світові ЗМІ. Сьогодні відповідні записи можна знайти в мережі.

 

За словами Байдена, Трамп "навіть не може сказати йому що-небудь про винагороду за голови американських солдатів". (Мовиться про інформацію газети New York Times, журналіси якої в одному з матеріалів стверджували, що Росія вступила в змову з бойовиками в Афганістані та пропонувала їм гроші за вбивство солдатів армії США). Політик додав, що стикався з Путіним і "дав йому зрозуміти, що не піде на його хитрощі".

 

"Під керівництвом цього президента (Трампа – ред) ми стали слабшими, біднішими, більш роз'єднаними та більш жорстокими", - наголосив кандидат від демократів.

 

Також він назвав Трампа "найгіршим президентом в історії США", "клоуном", "брехуном" і звинуватив його в розпалюванні расистських настроїв.

 

Водночас демократ зазанчив, що збирається визнати будь-які результати голосування.



Чинний американський президент постійно перепиняв свого суперника на дебатах, засумнівався в його розумових здібностях і назвав роботу його сина Хантера в Україні проявом корупції.

 

А на звинувачення в тому, що він довгі місяці недооцінював коронавірус, що призвело до великої кількості жертв, Трамп заперечив, що, якби президентом був Байден, рахунок жертв йшов би на мільйони, а економіку країни була б зруйновано.

 

Водночас Трамп знову ухилився від прямої відповіді на питання, чи визнає він результати виборів у разі свого програшу.

 

Бйдена обрали кандидатом на посаду американського президента 18 серпня на з’їзді Демократичної партії. Байдена підтримали 1995 делегатів.
Також його кандидатуру підтримує Барак Обама.

 

Якщо Байден очолить США, то віцепрезиденткою стане Каміла Гарріс. За її кандидатуру також проголосували на вищезазначеному з’їзді демократів.

 

Головним суперником Байдена на виборах буде чинний американський президент Дональд Трамп. Його обрали кандидатом від республіканців на з’їзді партії 24 серпня.

 

Основне голосування заплановано на 3 листопада 2020 року. Це будуть 59 президентські вибори у Сполучених Штатах.

 

Через спалах коронавірусу кандидати відмовились від класичної кампанії: скасовано мітинги та зустрічі з виборцями.

 

Проголосувати на виборах, імовірно, можна буде й поштою. Але таку ініціативу критикує Трамп, аргументуючи це загрозою фальсифікацій.

 

Проте вже точно відомо, що проголосувати на цих виборах можна буде українською.

 

Як повідомляла УМ, чинний президент США та кандидат на майбутніх президентських виборах від Республіканської партії Дональд Трамп визнає програш на виборах, якщо про це оголосить Верховний суд.