У Великій Олександрівці на Херсонщині пронісся потужний торнадо, відео

13:01, 29.09.2020
У Великій Олександрівці на Херсонщині пронісся потужний торнадо, відео

Інтенсивність торнадо у Великій Олександрівці можна оцінити як EF-2 або навіть EF-3 за шкалою Фуджита.

Контрастний холодний фронт призвів до такого природного явища, як торнадо, що пронісся через Велику Олександрівку і її прилеглі околиці в Херсонській області минулої неділі.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють ДСНС і синоптик Харківського гідрометеоцентру Ігор Кибальчич у вівторок. Очевидці розміщують відео у соцмережах.

 

Пан Кибальчич повідомив, що 27 вересня через Велику Олександрівку і прилеглі околиці в Херсонській області пронісся досить потужний торнадо. Синоптик пояснив, що природне явище виникло на контрастному холодному фронті.

 

Він зазначив, що судячи з руйнувань і відеозаписів очевидців, попередньо інтенсивність торнадо можна оцінити як EF-2 або навіть EF-3 за шкалою Фуджита. Відповідні швидкості вітру для даної градації становлять приблизно 55-65 м/с.

 

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що негода зруйнувала покрівлі будинків і повалила дерева у Великій Олександрівці.

 

Було частково пошкоджено покрівлі 239 приватних житлових будинків, ЗОШ №1 та будівлі АТ "Херсонгаз".

 

Наразі продовжується ремонт місцевої газової мережі (без газопостачання залишається 904 абоненти). Пошкоджено лісових насаджень на площі 151 га.