Азербайджан закидає Вірменії артобстріл Дашкесанського району

09:59, 29.09.2020
Азербайджан закидає Вірменії артобстріл Дашкесанського району

Вірменські військові ведуть артобстріл.

Міністерство оборони Азербайджану закидає Збройним силам Вірменії обстріл з артилерійських знарядь території Дашкесанського району Азербайджану, який було здійснено у вівторок вранці.

 

Відтак, офіційний Баку обіцяє "адекватні заходи у відповідь".

 

Як передає «Україна молода», про продовження конфлікту в Нагірному Карабасі повідомляють органи влади обох країн.

 

Зокрема, Міноборони Азербайджану зазначає: «Вірменська сторона продовжує провокації проти Азербайджану. 29 вересня з 7:30 (6:30 за Києвом – ред.) ранку вірменські військові з території Варденіського району Вірменії ведуть артобстріл Дашкесанського району Азербайджану».

 

І додає: «У ніч на 29 вересня тривали бої уздовж всієї лінії фронту. Вірменська сторона здійснила контратаки в Фізулі-Джабраільському й Агдере-Тертерському напрямках фронту з метою повернути втрачені позиції, але азербайджанська армія негайно припиняла ці спроби».

 

За даними Баку, підрозділи армії Азербайджану вранці 29 вересня знищили один танк, один автомобіль і до десяти вірменських військових при спробі передислокації у Фізулі-Джабраільському напрямку фронту.

 

А вночі було знищено змішану колону автомобільної техніки та артилерійську батарею ЗС Вірменії, яка підтримувала пересування колони.

 

Тоді як представник Міноборони Вірменії Арцруни Ованесян написав у соцмережах, що Збройні Сили Азербайджану "почали сильну артпідготовку, готується черговий напад".

 

У свою чергу речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян повідомила, що бої в зоні карабаського конфлікту тривають "з різною інтенсивністю", "супроводжуючись артилерійської підготовкою".

 

За її словами, "вірменські підрозділи відбили атаки ЗС Азербайджану за різними напрямками, завдавши противнику втрати в живій силі і техніці", а "вранці знищено групу атакуючої бронетехніки".

 

Як повідомляла «УМ», Вірменія і Азербайджан відновили повномасштабні бойові дії в районі Нагірного Карабаху 27 вересня.

 

У Вірменії оголосили воєнний стан та мобілізацію через події в Нагірному Карабасі

 

 

Нагадаємо, Вірменія й Азербайджан понад 30 років воюють за контроль над Нагірним Карабахом. Активна війна на етнічному підґрунті тривала з 1988 року до травня 1994 року, але військові зіткнення продовжились і після підписання мирного договору.