Курсант університету Повітряних сил ім. Кожедуба помер від опіків після катастрофи під Чугуєвим

11:46, 26.09.2020
Курсант університету Повітряних сил ім. Кожедуба помер від опіків після катастрофи під Чугуєвим

На місці катастрофи військового літака Ан-26 в Чугуївському районі Харківської області працюють слідчі. (Фото МВС)

Лікарям не вдалося врятувати життя молодого курсанта, який перебував у критичному стані після катастрофи військового літака Ан-26 в Чугуївському районі Харківської області.

 

Раніше Офіс генпрокурора, а згодом і СБУ повідомили, що у жахливій авіатрощі загинуло 25 чоловік (пілоти і курсанти Харківського університету Повітряних сил ім. Кожедуба). Тоді як двом курсантам вдалося вижити, за їхнє життя боролися медики.

 

Втім, станом на 10.50 ранку суботи стало відомо, що один з курсантів, на жаль, помер. Таким чином, кількість жертв трагедії зросла до 26 чоловік.

 

Як інформує «Україна молода», про смерть курсанта повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

 

У пресслужбі Харківської міськради з посиланням на завідувача опіковим відділенням міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. Мещанінова додають, що курсант отримав 90% опіків у авіакатастрофі.

 

Зазначається, що за його життя лікарі боролися до останнього, та опіки були вкрай тяжкими.

 

На місці трагедії працюють психологи, як і надають допомогу родичам загиблих курсантів і пілотів.

 

Як повідомляла, «УМ», літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ впав і одразу загорівся при заході на посадку в Чугуївському районі Харківської області на 530 кілометрі траси Київ-Харків.

 

На борту військового літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, за інформацією диспетчера аеродрому перебувало 27 осіб, оскільки одного курсанта - Олександра Харченка не допустили до виконання польоту і це врятувало йому життя.

 

На Харківщині і у Львові оголосили День жалоби 26 вересня.