Напад на Балуха: політв’язень намагається розплющити очі

20:21, 25.09.2020
Напад на Балуха: політв’язень намагається розплющити очі

Колишній політв'язень Кремля Володимир Балух.

Колишній політв'язень Кремля Володимир Балух потроху виходить із медикаментозного стану за допомогою лікарів після жорстокого побиття у столичному Гідропарку.

 

Постраждалий навіть періодично намагається розплющувати очі.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це написала народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко у cоцмережах з посиланням на лікарів Балуха.

 

"Пацієнт у стабільному стані. Поступово пробуємо виводити з медикаментозного сну, Володимир періодично намагається розплющувати очі. Але ще потрібен час, дуже тяжка травма", - цитує Ірина Геращенко лікарів.

 

Як повідомляла УМ,  Володимир Балух не зможе балотуватися до Київської облради через важку травму.

 

Рівно рік тому, 7 вересня 2020 року колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з ресторанів Києва 7 вересня 2020 року. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

16 вересня стало відомо, що Балух приходив до тями і намагався зняти пов’язку з голови. Тому лікарі ввели його в стан медикаментозної коми. 

 

Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території "Гідропарку". Востаннє його бачили близько опівночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.

 

Поліція Києва затримала чоловіка, якого підозрюють у жорстокому побитті колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха