Річка Салгир у Сімферополі забруднена у тисячу разів вище норми

19:56, 25.09.2020
Річка Салгир у Сімферополі забруднена у тисячу разів вище норми

Самопроголошений глава окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов бідкається, що рівень забруднення найбільшої річки півострова - річки Салгир в межах Сімферополя в тисячу разів перевищує норму.

 

Причина забруднення - каналізаційні стоки.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це зрадник України Аксьонов заявив під час наради.

 

"Річка Салгир у нас отримує майже 70 тисяч кубометрів каналізаційних стоків. Ми заявили ще раз в федеральний уряд, щоб все-таки в Укромному поставити сучасні очисні, але є питання, що система очищення каналізаційних стоків інша. Забруднення в межах Сімферополя по Салгиру за деякими показниками в тисячу разів вище норми", - сказав Аксьонов.

 

Як повідомляла «УМ», в анексованому Криму склалася катастрофічна ситуація із нестачею питної води. Запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення грунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.

 

Фактично Росія поступово перетворює півострів в пустелю. Тим часом пропаганда країни-агресора через ЗМІ та соцмережі намагається маніпулювати громадською думкою в Україні, щоб отримати воду в окупований Крим.

 

Як повідомляла «УМ», представництво президента в АРК відкидає звинувачення російської влади щодо обов'язків України постачати воду до анексованого Росією Криму й наголошує, що забезпечення окупованої території ресурсами є обов'язком держави-окупанта.

 

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вважає, що згідно з міжнародним гуманітарним правом Росія повинна визнати себе країною-окупантом і лише після цього вона може офіційно звернутися до влади України з проханням щодо відновлення постачання дніпровської води в окупований Крим.