Невідомий поранив чотирьох людей біля колишньої редакції Charlie Hebdo у Парижі

14:38, 25.09.2020
Невідомий поранив чотирьох людей біля колишньої редакції Charlie Hebdo у Парижі

Двоє постраждалих перебувають у важкому стан.

У Парижі стався напад біля колишньої будівлі редакції французького сатиричного журналу Charlie Hebdo. Внаслідок нападу чотири людини отримали поранення.


Невідомий чоловік з ножем напав на перехожих, повідомляє BFMTV.

 

Зловмисник зі своїм напарником встиг втекти з місця події до приїзду поліції. Однак незабаром полдіція заарештувала нападника у Бастилії. Влада 11-го округу Парижа, де стався напад, закрили школи й дитячі сади, а також закликали жителів уникати цей район.


За інформацією правоохоронців, загалом 4 людини отримали ножові поранення. Двоє постраждалих перебувають у важкому стан. Наразі лікарі борються за їхнє життя.

 

Очевидець подій розповів, що однією з жертв є жінка, яка у момент нападу курила на вулиці. Після нападу вона забігла у сусідній офіс, де їй на допомогу прийшли працівники. Відомо, що вона таки отримала поранення від нападника і втратила багато крові.

Напад біля будівлі редакції charlie hebdo

 

Журналісти французького сатиричного видання Charlie Hebdo напередодні нападу отримали погрози. За свідченнями працівників ЗМІ, міжнародні терористичні організації визначили Charlie Hebdo ціллю для своїх атак.

 

"За п'ять минулих років жінки і чоловіки в нашій країні були вбиті фанатиками за своє походження або думки. Журналісти і карикатуристи піддавалися фізичному насильству, щоб зупинити їх прагнення писати або малювати вільно", - мовиться у повідомленні журналістів.


Нагадаємо, 7 січня 2015 року відбувся терористичний напад на редакцію Charlie Hebdo у Парижі. В результаті нападу ісламських бойовиків загинули 12 осіб, ще 11 були поранені.
8 та 9 січня терористичні напади в Парижі продовжилися, в загальному жертвами стали 17 осіб, включаючи трьох поліцейських.


Головні підозрювані в теракті брати Саїд і Шериф Куаші були знешкоджені силовиками 9 січня.

 

Згодом відповідальність за терористичні атаки взяли на себе "Аль-Каїда" і "Ісламська держава".