Масштабні військові навчання «Об'єднані зусилля-2020» на Херсонщині: залучили авіацію

17:40, 25.09.2020
Масштабні військові навчання «Об'єднані зусилля-2020» на Херсонщині: залучили авіацію

Готувалися навчання у рекордно стислі терміни – за 3 дні.

Спільними силами учасники військових навчань "Об'єднані зусилля 2020" на Херсонщині форсують Дніпро. До них залучили артилерію, авіацію, інженерні війська та десантників.

 

Так армійці показують, як можуть реагувати у разі захоплення плацдарму, коли є водна перешкода. 

 

"Найважче – це досягти взаємосумісності між підрозділами. Тому що кожна сторона має свої особливості в тактичних діях, але вони не суттєво відрізняються", - зазначив командир окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Володимир Шворак, повідомляє 24 канал.

 

Масштабні військові навчання "Об'єднані зусилля-2020" вже кілька днів тривають в Україні. Маневри на Херсонщині – одна з їхніх складових. Цими навчаннями Україна демонструє готовність протистояти будь-яким загрозам, зокрема дати відсіч російській агресії.


Готувалися навчання у рекордно стислі терміни – за 3 дні. Участь у них взяли: понад 600 військових, 300 одиниць техніки.

 

Поряд з нашими військовими завдання виконували їхні колеги із Великої Британії. ЗСУ співпрацює з Британською армією вже 5 років. За цей час підготували 12 тисяч українських військових.



Поки інженери зводили переправу, в небі їх прикривали винищувачі. Багатотонну пів кілометрову конструкцію на воді військові звели менше, ніж за годину. Міцність понтону перевірила важка техніка. У Збройних силах кажуть – така переправа рідкість.

 

"Це нонсенс щодо наведення цієї переправи. Це можна назвати людським подвигом, подвигом тих солдат, яких ми сьогодні бачили. Поки у світі не так багато країн, які можуть повторити такі результати", – розповів начальник інженерних військ командування сил підтримки ЗСУ Олександр Яковець

 

 

Як повідомляла УМ, американські військові літаки пролетіли в небі над Україною