На кордоні з Молдовою спіймали хасидів-нелегалів

14:59, 22.09.2020
На кордоні з Молдовою спіймали хасидів-нелегалів

На Одещині затримали 11 паломників-хасидів

На Одещині прикордонники спільно з поліцією затримали 11 паломників-хасидів. Вони намагалися перетнути кордон з Молдовою в обхід контрольно-пропускних пунктів.

 

На перехресті доріг прикордонники натрапили на мікроавтобус "Мерседес Спринтер". Ним 35-річний громадянин України перевозив хасидів, які не мали при собі документів, повідомляє пресцентр Держприкордонслужби.

 

Іноземці їхали з Умані після завершення святкування Рош га-Шана. Згідно з документами, які знайшли прикордонники, перетнути кордон в обхід встановленим КПВВ намагалися 10 громадян Ізраїлю і один громадянин Франції.

 

Своє перебування у прикордонні іноземці намагалися пояснити тим, що планували потрапити на старовинне кладовище, а документи начебто залишили в готелі в Умані, де вони проживали.


Через порушення їм заборонять в’їзд на територію України терміном на п'ять років і примусово повернуть додому.

 

 

Як повідомляла УМ, щороку восени тисячі хасидів прибувають в Умань на традиційне святкування Рош га-Шана – єврейського Нового Року. В Умані похований раббі Цадик Нахман, який є зачинателем брацлавського хасидизму. Хасиди вірять: якщо провести час Рош га-Шана біля могили раббі, новий рік подарує багато щастя.

 

Паломники-хасиди зухвало порушили карантинні вимоги під час святкування юдейського Нового року, Рош га-Шана, в головній святині хасидів – будівлі навколо могили цадика Нахмана в Умані.