Спроба отруїти Трампа: підозрювану жінку затримали

10:06, 21.09.2020
Спроба отруїти Трампа: підозрювану жінку затримали

Лист зі смертельною отрутою президентові США Дональду Трампу відправила жінка, вважають у ФБР

Лист зі смертельною отрутою президентові США Дональду Трампу відправила жінка, вважають у ФБР. Її вже затримали при спробі перетнути кордон Канади та США, причому підозрювана мала при собі зброю.


Ймовірну відправницю листа з рицином заарештували на прикордонному переході у штаті Нью-Йорк, коли вона спробувала заїхати до США з території Канади, написали у CNN з посиланням на заяву правоохоронців.

 

Під час затримання виявили, що жінка мала при собі пістолет. На жаль, це єдина деталь, яку повідомили про підозрювану та обставини її арешту. Відомо лише, що звинувачення висуватимуть прокурори у Вашингтоні.

 

У ФБР вважають, що саме ця жінка відправила лист до президента США Дональда Трампа з рицином – смертельною отрутою. Лист перехопили, адже кореспонденція глави держави не надходить до нього напряму, її сортують та перевіряють у спеціальному безпековому центрі.

 

У CNN також з'ясували, що лист надіслали поштою з Сент-Хуберта, що у штаті Квебек у Канаді. Ба більше, таких листів було декілька, усі вони прямували до різних державних установ США.

 

У поліції Канади підтвердили, що співпрацюють з ФБР у розслідуванні цієї справи. Але деталі розкривати відмовилися.

 

Рицин - Це дуже токсична білкова сполука, видобута з рослини рицина звичайна. Її полюбляють використовувати терористи, адже отрута має різні форми (порошок, гранули, дим, кислота), а ще проти неї немає антидота.

 

Якщо рицин потрапляє в тіло, то спричиняє внутрішні кровотечі в шлунку та кишківнику й відмову печінки, селезінки й нирок. У такому випадку смерть неминуча. Лише 500 мікрограмів (розміром у головку шпильки) вбивають дорослу людину.