В Дарницькому районі Києва виявили незаконне сміттєзвалище

15:49, 19.09.2020
В Дарницькому районі Києва виявили незаконне сміттєзвалище

Працівники Державної екологічної інспекції України виявили гігантське незаконне сміттєзвалище у Києві. Воно розташоване Дарницькому районі столиці, просто "під носом у державних інституцій.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

 

Він підкреслив, що сміттєзвалище вже завдало державі збитків на 54,6 мільйона гривень. 

 

За інформацією голови Держекоінспекції, воно займає площу у майже 3 квадратних кілометри. Крім того, працівники Держекоінспекції виявили самовільне видобування надр об'ємом 5,4 тисячі кубічних метрів.

 

"Обурює факт, що такі кричущі випадки відбуваються в столиці України, буквально "під носом" у державних інституцій. І розв'язати це питання можна було набагато раніше, перш ніж порушення досягнули таких масштабів", - наголосив голова Держекоінспекції.

 

Він також звернув увагу, що відповідає за відсутність несанкціонованих сміттєзвалищ у Києві муніципальне управління.


Мальований розповів, що чинні штрафи у кілька тисяч гривень не здатні змусити дотримуватися законодавства тих, хто відповідає за ліквідацію незаконних сміттєзвалищ. Тому відомство активно працює над законопроєктами для збільшення суми штрафів.

 

Також Мальований закликав і самих киян боротися із засміченням територій. Для цього достатньо викидати сміття тільки в призначені для цього місця, а також приєднуватися до акцій з прибирання.


Як повідомляла УМ, на Житомирщині жителі Новограда-Волинського знайшли на території недіючого комбінату величезне сміттєзвалище, тож одразу сповістили про це поліцію.