Лукашенко звинувачує українську владу в «політичному авантюризмі»

18:58, 16.09.2020
Лукашенко звинувачує українську владу в «політичному авантюризмі»

Олександр Лукашенко розкритикував офіційний Київ під час зустрічі з політичним активом Білорусі.

В.о. президента Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив українську владу у «продажній риториці» та «політичному авантюризмі» через те, що Верховна Рада  підтримала постанову щодо подій в Білорусі напередодні.

 

У постанові Рада визнала, що президентські вибори у Білорусі не були ні вільними, ні чесними.

 

Як повідомляє «Україна молода», Лукашенко розкритикував офіційний Київ під час зустрічі з політичним активом країни у середу.

 

«Важливе завдання — за політичними авантюрами і продажною риторикою постійно мінливих еліт не втратити братський народ України», — сказав Лукашенко.

 

На його думку, можна виправити стан дипломатичних відносин, економіки, товарообігу, «але духовний звʼязокнашихнародівнеповинендатитріщину».

 

Нагадаємо, що У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка.

 

Днями Путін провів перемовини з Лукашенком у Сочі і заявив, що Росія надасть Білорусі кредит у 1,5 мільярда доларів. Тоді як Лукашенко подякував владі Росії і фактично визнав свою меншовартість, мовляв, «друг пізнається у біді», тому «нам треба тісніше триматися з нашим старшим братом».
 

12 вересня у Мінську був украй брутально розігнаний Жіночий марш: силовики і невідомі у зеленому одязі та в балаклавах не соромилися застосовувати силу по відношенню до «слабкої статі».

 

Наступного дня, 13 вересня у Мінську затримали під час Маршу героїв понад 250 учасників.