Керівник Чернігівщини Андрій Прокопенко подав у відставку перед виборами

17:30, 12.09.2020
Керівник Чернігівщини Андрій Прокопенко подав у відставку перед виборами

Андрій Прокопенко пішов з посади голови Чернігівської ОДА під час виборчої кампанії. (Фото з ФБ-сторінки Андрія Прокопенка)

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко подав заяву про відставку через відсутність важелів впливу на формування списку кандидатів до обласної ради під час місцевих виборів.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це своє рішення пан Прокопенко повідомив у відеозверненні у суботу.  

 

«Основна причина — це те, що я фактично позбавлений впливу на кадрову політику та формування складу кандидатів до обласної ради. Голова ОДА без своїх депутатів у обласній раді — це слабкий голова ОДА, який не зможе реалізовувати стратегію розвитку регіону. А без цього моя робота не має сенсу», — написав Андрій Прокопенко у Facebook.

 

За його словами, конфлікт може нашкодити «обом сторонам» - президенту і партії «Слуга народу», тому він вирішив його не поглиблювати.

 

Посадовець також прозвітував про свої, як він вважає, здобутки на чолі Чернігівської ОДА. До них він зарахував і те, що область є одним з лідерів по виконанню програми президента Зеленського «Велике будівництво» (85% виконання плану).

 

Як повідомляла "УМ", в рамках програми "Велике будівництво" планується і реконструкція Батуринської фортеці Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» на Чернігівщині.

 

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Андрій Прокопенко — політтехнолог і політичний консультант. У 2015 році він заснував агентство політичного піару «Прокопенко і партнери». У тому ж році його обрали депутатом Чернігівської облради від фракції «Наш край», але через рік він склав мандат.

 

У 2018—2019 роках його агентство співпрацювало з партією «Слуга народу» і займалося, зокрема, соціологічними дослідженнями. На парламентських виборах Прокопенко очолював одеський обласний штаб «Слуги народу».

 

1 листопада 2019 року президент Володимир Зеленський призначив Андрія Прокопенка на посаду глави Чернігівської ОДА.