Напад на Балуха: політв'язень перебуває у медикаментозному сні

20:10, 11.09.2020
Напад на Балуха: політв'язень перебуває у медикаментозному сні

За окремими даними, у Володимира Балуха виник конфлікт на мовному ґрунті з однією компанією.

Колишній політв'язень Володимир Балух, якого жорстоко побили невідомі у столичному Гідропарку, перебуває у медикаментозному сні для відновлення після операції у Київській міській клінічній лікарні швидкої допомоги.

 

Як інформує «№країна молода», про це повідомив колишній політв'язень, режисер  Олег Сенцов в ефірі на каналі "Все про єдинорогів" у п’ятницю.

 

За його словами, Балух перебуває в реанімації, підключений до апарату штучного дихання. За ним постійно спостерігає медсестра.

 

«Але він не перебуває у комі, він перебуває у медикаментозному сні. Це дуже важливо розуміти. Його туди завели лікарі, щоб він відновився після операції. Тому що йому робили операцію на голові, видаляли гематому. Це серйозна операція. Лікар каже, що мозок неушкоджений і треба просто пройти реабілітацію. Його просто не будять, він зараз спить», - розповів режисер.

 

Сенцов також додав, що наразі життю Балуха нічого не загрожує. Також, за його словами, інформація щодо травми руки та ключиці не підтверджується, але травма голови виявилася тяжкою і серйозною.

 

Режисер також розповів, що, за словами іншого колишнього політв'язня Євгена Панова, у Володимира Балуха виник конфлікт на мовному ґрунті з однією компанією під час зустрічі з побратимами в річницю звільнення 7 вересня.

 

Однак Сенцов наразі не схиляється до якоїсь із версій нападу на Балуха і хоче оперувати лише фактами.

 

 

Як повідомляла "УМ", рівно рік тому, 7 вересня 2020 року колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з ресторанів Києва 7 вересня 2020 року. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

Наразі поліція допитала кількох свідків побиття і знайшла сумку з особистими речами Балуха. 

 

На місцевих виборах-2020 Володимир Балух приєднався до команди експрезидента Петра Порошенка.