Лукашенко не віддасть владу і не кине її у бруд

13:59, 10.09.2020
Лукашенко не віддасть владу і не кине її у бруд

Олександр Лукашенко під час представлення генерального прокурора Білорусі колективу відомства.

Виконуючий обов'язки президента Білорусі Олександр Лукашенко запевняє, що він не вчепився у свою владу «посинілими руками», як йому дорікають опоненти, але й не віддасть цю нікому,бо його нібито "не для того обрав народ" Білорусі.

 

Як інформує «УМ», про це Лукашенко заявив під час представлення Андрія Шведа на посаді генерального прокурора Білорусі у четвер.

 

«Хочу вам сказати по-чоловічому, щоб у нас не було якоїсь недомовленості. Мені часто дорікають в тому, що "владу він не віддасть". Правильно дорікають. Мене народ не для цього обрав», - наголосив в.о. президента.

 

І додав: «В середині 90-х вона валялася в бруді, об неї витирали ноги. Так само як і об вас - тих, хто носив погони. Багато з вас цей період пам'ятають. І я не хочу, щоб Білорусь повернулася до того часу. Тому ніхто кинути в бруд владу, як вони вимагають, не посміє».

 

Пан Лукашенко також зазначив силовикам, що "нахилити його не вийде" і закликав "ставати поруч і рятувати країну".

 

Як повідомляла «УМ», напередодні прикордонники і силовики Білорусі не змогли видворити з країни опозиціонерку, членкиню Координаційної ради Марію Колеснікову, оскільки вона порвала свій паспорт на кордоні з Україною.

 

30 серпня білоруси привітали Лукашенка "з днищем" у день його 66-річчя: акція протесту зібрала більше 200 тисяч учасників. 

 

Тоді як раніше Лукашенко продемонстрував свою войовничість: літав над акціями протесту на гелікоптері та вийшов з нього з автоматом у руках. Лукашенко також кинув на адресу протестувальників фразу «розбіглися немов щури».