СБУ затримала одного із ватажків ІДІЛ

20:21, 09.09.2020
СБУ затримала одного із ватажків ІДІЛ

СБУ затримала одного із ватажків ІДІЛ

Служба безпеки України затримала у Києві одного із керівників міжнародної терористичної організації "Ісламська держава", який перебуває у розшуку за лінією Інтерполу.

 

Про це інформує "УМ" з посиланням на сайт СБУ

 

За даними спецслужби, злочинець є вихідцем із однієї з пострадянських країн та входить до керівної ланки терористів "ІД".

 

 

Встановлено, що свого часу затриманий був заступником відомого чеченського радикального ісламіста Ахмеда Чатаєва, якого підозрюють в організації теракту в Міжнародному аеропорту Ататюрк у 2016 році. Іноземець брав участь у бойових діях на території Сирії та Іраку, займався підбором і підготовкою бойовиків, організацією терактів.

 

У 2018 році терорист за підробленими документами незаконно прибув в Україну. На Київщині він створив злочинне угруповання, до якого входили вихідці із країн Центральної Азії. За оперативною інформацією, протягом цього часу він продовжував здійснювати координацію осередків ІДІЛ за кордоном.

 

 

Затримали терориста в столиці. Наразі він перебуває під арештом терміном 40 діб. Розпочато процедуру екстрадиційної перевірки.

 

СБУ також перевіряє можливу причетність міжнародного злочинця та учасників злочинного угруповання до підготовки терористичних актів на території України.