Напад на Балуха: нейрохірурги оперують травму голови політв’язня

18:15, 08.09.2020
Напад на Балуха: нейрохірурги оперують травму голови політв’язня

Володимир Балух був жорстоко побитий з невідомих причин.

Нейрохірурги оперують відомого політв’язня Кремля, кримчанина Володимира Балуха, який отримав тяжку травму голови внаслідок жорстокого побиття невідомими у київському Гідропарку в ніч на вівторок.

 

У потерпілого зникли телефон і банківська картка.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує поліція Києва, а також неофіційні джерела ЗМІ у вівторок.

 

За даними правоохоронців, у вівторок близько 12-ї години до столичної поліції надійшла інформація від лікаря про госпіталізацію Балуха з тілесними ушкодженнями.

 

На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка з'ясувала, що потерпілого доставили з зони відпочинку "Гідропарк". Окрім цього, в чоловіка виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки.

 

"Створена слідча група з найбільш досвідчених та висококваліфікованих працівників поліції, які встановлюють усі обставини правопорушення. Правоохоронці відпрацьовують місце скоєння злочину, встановлюють свідків та очевидців цієї події. Окрім цього, поліцейські перебувають у лікарняному закладі, аби поспілкуватися з потерпілим, як тільки отримають дозвіл лікарів, щодо обставин вчинення правопорушення", - повідомили у поліції Києва.

 

На напад на Балуха відреагували і в Офісі президента і вимагають від поліції "швидкого та повного розслідування цього злочину".

 

На Банковій зазначають, що наразі немає підтверджених даних, які свідчили б про те, що в нападу міг бути політичний мотив. Але всі версії мають бути ретельно перевірені, зокрема політична.

 

Також в офісі Зеленського підкреслили, що відтепер очікують від правоохоронців більш систематичної роботи для відновлення порядку на вулицях та превенції правопорушень.

 

Рівно рік тому, 7 вересня 2019-го, в Україну в рамках обміну повернулися 35 осіб, серед яких – 24 полонені моряки та політв'язні Сенцов, Кольченко, Балух, Сущенко, Карпюк, Клих, Гриб, Євген та Артур Панови, Бекіров та Сизонович.

 

Відтак, колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону в одному з кафе Києва. Серед них, був зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці. Утім, додому політв’язень не повернувся, його знайшли жорстоко побитим вранці у Гідропарку.

 

На місцевих виборах-2020 Володимир Балух приєднався до команди експрезидента Петра Порошенка.