Нормандський формат на рівні радників відбудеться у Берліні 11 вересня

12:59, 08.09.2020
Нормандський формат на рівні радників відбудеться у Берліні 11 вересня

Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Сум вшанував пам'ять загиблих захисників України. (Фото Офісу президента)

Зустріч радників глав держав "нормандської четвірки" очікується у Берліні 11 вересня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про такі плани України, Росії, Німеччини і Франції заявив президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Сумської області у вівторок.

 

"У нас має бути засідання радників "нормандського формату" 11 вересня. Очікуємо там певних пропозицій та рішень", - сказав глава держави.

 

При цьому, Зеленський не уточнив інших деталей.

 

Втім, за неофіційними даними, держави-учасниці Нормандського формату домовилися провести цю зустріч у Берліні, хоча за черговістю переговори радників мали пройти у Парижі.

 

Як повідомляла «УМ», зустріч на рівні радників планувалася на 28 серпня, але згодом стало відомо, що вона не відбудеться, за офіційною інформацією - у зв’язку з відрядженням радника президента Франції Еммануеля Макрона. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак раніше  заявив, що зустріч має відбутися до 10 вересня.

 

Міністр МЗС України Дмитро Кулеба розраховує на проведення зустрічі у "нормандському форматі" на рівні міністрів у вересні.

 

Президент України Володимир Зеленський раніше заявляв, що сподівається досягти завершення війни за результатами "нормандської зустрічі".