Гео Лерос викликається до ДБР після критики Зеленського

17:21, 04.09.2020
Гео Лерос викликається до ДБР після критики Зеленського

Гео Лерос гостро критикує Банкову.

Народний депутат Гео Лерос, якого кілька днів тому виключили з фракції «Слуга народу» після критики президента Зеленського з трибуни Верховної Ради, викликається на допит до Державного бюро розслідувань.

 

Офіційна причина виклику на допит:  провадження щодо можливого ухилення від сплати податків.

 

Допит Лероса у ДБР призначили на 10.00 ранку 8 вересня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це сам депутат Лерос та юридична компанія  Міллер, яка представляє його інтереси, повідомили у соцмережах у п’ятницю.

 

Зокрема, юристи компанії зазначають: "Не пройшло і трьох днів з моменту як нашого клієнта - народного депутата Гео Лероса виключили з фракції "Слуги народу" у парламенті, як його уже викликають на допит до Державного бюро розслідувань в якості свідка, щодо обставин кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків)".

 

Відзначається, що провадження щодо ухилення від сплати податків відкрили 28.08.2020, тобто за кілька днів до початку роботи парламенту і заяви Лероса, яка стала причиною виключення із фракції.

 

Підставою для справи у юридичній компанії вказують ухвалу Печерського райсуду за скаргою представника громадської організації "Рада ветеранів АТО", який проаналізувавши декларацію Лероса, припустив, що депутат ухилився від сплати податків.

 

Повідомляється, що представником громадської організації виявився Андрій Одягайло - колишній начальник відділення СВ Оболонського управління поліції, а з жовтня 2018 року - адвокат.

 

 

Гео Лерос також відреагував на допит у соцмережі: "1 вересня я виступив із заявою у Верховній Раді, а вже 3 вересня приходить повістка на допит до ДБР. Володимир Зеленський забрав лопату у Єрмака і з ще більшою ретельністю поглиблює дно".

 

Як повідомляла «УМ», на засіданні парламенту 1 вересня народний депутат від фракції "Слуга народу" Гео Лерос звинуватив президента Володимира Зеленського в порушенні обіцянок, а керівника Офісу президента Андрія Єрмака – у зловживанні владою і роботі на спецслужби Росії, але доказів не навів.

 

Цього ж дня стало відомо, що фракція "Слуга народу" вирішила виключити нардепа Лероса зі своїх лав. Сам Лерос заявив, що це зроблено за вказівкою Зеленського.

 

Зеленський назвав депутата Лероса "хабарником та зрадником своєї країни". У відповідь нардеп назвав президента брехуном і "клоуном з 95 Кварталу".

 

Лерос раніше був радником Володимира Зеленського, проте тепер критикує Офіс президента. За його словами, саме через це 28 серпня його автомобіль спалили невідомі.