Кадиров закликав білорусів підтримати Лукашенка, а протестувальників назвав невдячними

16:21, 31.08.2020
Кадиров закликав білорусів підтримати Лукашенка, а протестувальників назвав невдячними

Глава Чечні Рамзан Кадиров привітав Олександра Лукашенка з днем ​​народження.

Глава Чечні  Рамзан Кадиров заявив про "багаторічну успішну і мудру політику Лукашенка", зазначивши, що "під його керівництвом Білорусь стала однією з країн, які найбільш стабільно розвиваються в пострадянському просторі". Білорусів, які протестують, Кадиров вважає невдячними.

 

Як інформує УМ, про це Кадирова написав у Telegram-каналі.

 

"На жаль, не всі цінують і дорожать досягнутими прекрасними результатами. Сьогодні ми бачимо, що деякі сили намагаються зруйнувати мир і порядок в Білорусі. Подібні дії і в цілому гасла, як правило, призводять до кровопролиття і до затяжної кризи, що приводить до занепаду країни. Чеченський народ як ніхто інший знає, яких страждань і розруху несе війна. Ми пережили дві такі трагедії, які забрали в кінцевому підсумку сотні тисяч життів, залишили каліками стільки ж людей і перетворили на руїни міста, райцентри, села. Тому користуючись нагодою, я прошу народ Білорусі підтримати в ці важкі дні свого президента і дати відсіч силам, зацікавленим у внутрішньому розколі братньої нам держави. Упевнений, що громадяни великої і самобутньої країни знайдуть сили і витримають це випробування, збережуть чинну владу і продовжать шлях процвітання", - написав Кадирова

 

Додамо, ставленик Кремля у Чечні Рамзан Кадиров отримує підтримку з Москви і має свободу рук для управління цією республікою як особистою вотчиною в обмін на відданість президенту РФ Володимиру Путіну.

 

Читатйте також: «З днищем!»: Лукашенка привітали із 66-річчям понад 200 тисяч протестувальників

 

Як повідомляла «УМ», у Білорусі з 9 серпня регулярно проходять масштабні мітинги проти оголошеної перемоги на них Олександра Лукашенка.

 

Вдень 30 серпня протестувальники не змогли потрапити на площу Незалежності, бо її перекрили силовики, тому пішли до резиденції Лукашенка — палацу Незалежності.

 

Тиждень тому Лукашенко продемонстрував свою войовничість куди більш екстравагантним способом. Коли протестувальники розійшлись з-під резиденції, він прилетів туди на гелікоптері та вийшов з нього з автоматом у руках. Лукашенко також кинув на адресу протестувальників фразу «розбіглися немов щури».