Підпал авто «Схем»: затримано підозрюваного палія з Луганщини

10:56, 26.08.2020
Підпал авто «Схем»: затримано підозрюваного палія з Луганщини

Під час затримання палія авто "Схем" вилучено одяг зловмисників, запалювальні шашки, інші докази.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє про затримання поліцією підозрюваного у підпалі автомобіля програми журналістських розслідувань «Схеми», яке відбулося у середу вранці.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Аваков поінформував у соцмережах і виклав світлини з місця затримання.

 

«Національна поліція затримала у порядку ст.208 КПК мешканця Луганщини, який обгрунтовано підозрюється у підпалі авто журналістів «Схем», Радіо Свобода. Вилучено одяг зловмисників, запалювальні шашки, інші докази. Тривають обшуки. Працюємо далі», – повідомив Аваков у Твітері.

 

 

Міністр обіцяє повідомити деталі затримання палія згодом.

 

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що є ще двоє підозрюваних у підпалі, їх мають оголосити у розшук. Вони підозрюються за ст. 194 Кримінального кодексу. Їм загрожує від трьох до 15 років позбавлення волі.

 

Про мотиви підозрюваних не повідомляють. Геращенко каже, що правоохоронці шукають організатора.

 

Як повідомляла «Україна молода», вночі 17 серпня в Броварах невідомі підпалили автомобіль програми журналістських розслідувань «Схеми» (спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA: Перший»).

 

Поліція через підпал автомобіля розпочала кримінальне провадження за статтею про умисне знищення або пошкодження майна.

 

Головна редакторка програми "Схеми: корупція в деталях" Наталя Седлецька вважає, що за підпалом машини можуть стояти фігуранти розслідувань, і нагадала, що сканадльно відомий посадовець часів Януковича Андрій Портнов публікував персональні дані водія авто.