У Білорусі перевіряють повну бойову готовність армії

10:22, 25.08.2020
У Білорусі перевіряють повну бойову готовність армії

Олександр Лукашенко на військовому полігоні під Гродно.

Міністерство оборони Білорусі розпочало так званий третій етап комплексної перевірки бойової готовності Збройних сил, в ході якої передбачається приведення окремих військових частин до "найвищого рівня бойової готовності" і призов до служби військових із запасу.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомило міністерство оборони Білорусі.

 

"З 24 серпня за розпорядженням міністра оборони Білорусі під керівництвом начальника Генерального штабу Збройних сил проводиться третій етап комплексної перевірки бойової готовності Збройних сил. В ході перевірки передбачається приведення окремих військових частин до найвищих рівнів бойової готовності із призовом військовослужбовців із запасу", - йдеться у повідомленні.

 

Зауважимо, що армія Білорусі на тлі масових антиурядових протестів готується до проведення 28-31 серпня масштабних тактичних навчань у Гродненській області, поблизу кордону з Литвою.

 

Метою перевірки нібито є оцінка здатності і готовності військових частин виконати завдання за призначенням "в динамічно мінливій обстановці, вдень і вночі, а також вдосконалення бойового вишколу військ". Перевірка повинна завершиться проведенням тактичного навчання.

 

Олександр Лукашенко, що виконує обов'язки президента Білорусі, заявив, що вперше за 25 років йому довелося приводити основні частини Збройних Сил країни в повну бойову готовність.

 

Як повідомляла «УМ», 23 серпня в центрі Мінська відбувся «Марш нової Білорусі», в якому брало  участь понад 100 тисяч осіб. Влада стягнула в центр столиці не лише спецпризначенців, але й військових з автоматами.

 

Лукашенко у бронежилеті та з автоматом у руках облетів протести у Мінську на вертольоті і назвав опонентів «щурами».