Вся Сирія залишилася без світла через вибух на газопроводі під Дамаском

10:00, 24.08.2020
Вся Сирія залишилася без світла через вибух на газопроводі під Дамаском

Вибух міг статися через теракт. Наразі обставини події з'ясовуються.

У Сирії внаслідок вибуху газопроводу під Дамаском вся країна залишилася без електрики. Потужний вибух пролунав у столичному регіоні між районами Аль-Дамір і Адра у сільській місцевості неподалік від Дамаска.

 

Як інформує УМ, з посиланням на заяву сирійського міністра нафти й мінеральних ресурсів республіки Алі Ганіма повідомляє агентство SANA.

 

Газопровід, про який мовиться, постачає газ у південні регіони країни.

 

"Вибух на Арабському газопроводі між районами Думайра та Адри в провінції Дамаск привів до загального відключення електрики в Сирії", - мовиться у повідомленні.

 

 

За словами Ганіма, вибух міг статися через теракт. Наразі обставини події з'ясовуються.

 

Інформації про жертв та постраждалих поки немає.

 

Як повідомляла УМ, 4 серпня в портовому районі столиці Лівану стався потужний вибух. Більша частина Бейруту зазнала руйнувань. Всього відомо про щонайменше 150 загиблих і 6 тис. поранених. Серед загиблих внаслідок вибуху в Бейруті був громадянин України Вільям Азар.

 

Вибух у Бейруті був настільки потужним, що його відчули навіть на Кіпрі, що за 200 км від Лівану. Науковці розрахували, що його сила склала 10% від ядерного удару по Хіросімі в 1945 році. Довкола події відразу почали ширитися теорії змови.