Гірник Олександр Лукаш загинув на шахті «Червоноградська»

08:34, 21.08.2020
Гірник Олександр Лукаш загинув на шахті «Червоноградська»

На шахті "Червоноградська", де сталася трагедія, працювали правоохоронці.

Гірник Олександр Лукаш отримав травми, несумісні з життям травми на шахті «Червоноградська», що у місті Червоноград Львівської області в четвер.

 

Шахтарю було 35 років.

 

Як повідомляє «Україна молода», прізвище загиблого повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook  в ніч на п’ятницю.

 

«Гірка звістка з шахти 2 "Червоноградська" (ДП Львіввугілля). Через несумісні з життям травми загинув гірник Олександр Лукаш 1985 року народження. Трагедія сталася, коли працівник вугледобувного підприємства знаходився на пересипі конвеєрних стрічок. Як повідомляють з місця, врятувати життя члена великої родини Незалежної профспілки гірників України не вдалося», - написав Михайло Волинець.

 

Голова Незалежної профспілки гірників України висловив слова співчуття близьким та рідним побратима.

 

Деталі нещасного випадку наразі встановлюються. Відомо лише, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою". Максимальна санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

 
Як повідомляла "УМ", наприкінці червня поблизу Лисичанська у Луганській області стався обвал на шахті "Привільнянська", внаслідок якого загинув гірник. 
 
 
У липні шахтарі припинили акцію протесту під будівлею Офісу президента на Банковій у Києві на дванадцятий день акції.